Klaus

Klaus Helsø visevært

Mette Brav.

Lasse Høyer og Yvonne

Lasse Høyer og Kirsten F.

Kathe

Kirsten i.

John Elberg

Lena Saul

Lena Saul

Glarmesterens svende

Lasse Høyer og Lena

Kathe

Klaus

Mette D.

Henning

Wiri

Hanne Kalsing


22. september 2017

Visevært: Klaus Helsøe  

Emne:  Gårdsang og skillingsviser  

Gæstesolister: Glarmesterens Svende 

Som overskriften antyder, er der denne aften fokus på viser, som ganske almindelige menneskerselv har sunget eller lyttet til, når de omvandrende gårdsangere kom forbi.

Gårdsangerne var baggårdenes troubadourer. De sang viser om sorg og om glæde med det formål at røre tilhørernes hjerter, så de fik lyst til at slippe nogle slanter til lidt mad og en dram. Nogle af sangene handler om det hårde liv på landevejen, men vi skal også lytte til en række af datidens populære slagere. Der skulle jo tjenes til livets ophold, og for en gårdsanger var enhver sang, der gav penge, en god sang.

Skillingsviser er en betegnelse for masseproducerede hæfter med en eller flere sange. De kunne købes i særlige butikker, eller af visekællinger, der falbød visetrykkene på gader og stræder. Sangene handlede ofte om aktuelle begivenheder som mord, skibskatastrofer og andre ulykker, men det kunne også være lyriske viser om kærlighed eller gendigtninger af gamle folkesange. I flere hundrede år frem til omkring år 1900, blev der solgt skillingsviser.

 

Gæstesolister:

Glarmesterens Svende .

Gruppen synger et gårdsangersæt til

akkompagnement af harmonika, sav, guitar, bas og diverse rytmeinstrumenter, men vi skal naturligvis også lytte til Visens Venner Brønshøjs egne aktive visesangere.

 

Glæd jer! 

  

---------------------------------------

   

  Foto:  Marianne og Georg Kaumann 


     

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE